Sevärdheter

Hela Venedig är en sevärdhet

hotell venedigSom en av världens vackraste städer har Venedig en hel del att bjuda turisten på i form av sevärdheter. Att ta sig runt i Venedig är mysigt hur det än går till. Att åka Gondol minst en gång under sin vistelse är ett måste, annars är promenader helt klart att föredra framför motordrivna fordon. Att vandra omkring i Venedigs gränder är en oförglömlig upplevelse, så bra skor är en varm rekommendation.

Piazza San Marco

Piazza San Marco är Venedigs största torg och stadens främsta mötesplats. Runt torget ligger kaféer, butiker och en lång rad intressanta museer, och om man intresserar sig för stadens arkitektur (hur kan man göra annat?) så är detta område ett perfekt ställe att rikta blicken upp mot husfasaderna.

Doges palats

Under det tusenåriga venetianska styret över republiken Venedig fanns högkvarteret här. Doge kallades republikens ledare, så vill man så kan man kalla Dogepalatset för Venedigs kungliga palats. Idag är palatset ett museum som bjuder på en inblick i hur det var att leva i det  absoluta toppskiktet i Venedig under glansdagarna.

Basilica San Marco

Alldeles intill Doges palats ligger San Marcobasilikan, som ett enastående exempel på bysantinsk arkitektur när den är som allra bäst. Inuti basilikan, som är Venedigs huvudkyrka, finns skinande bysantinska mosaiker och konstverk från Venedigs främsta konstnärer genom tiderna.

Rialtobron

Rialtobron är en hänförande bro i sten som går över Venedigs huvudkanal. Det är den mest kända bron i Venedig och ett arkitektoniskt mästerverk – ett måste att vandra över under besöket i Venedig.

Carnevale

Carnevale är en venetiansk karneval som äger rum i Venedig i februari. Under dessa veckor klär man sig i tidstypiska dräkter, masker och andra accessoarer och njuter av underhållning, mat och utsmyckade människor på gator och torg. En oförglömlig upplevelse!

Åk på båttripp

Eftersom Venedig ligger på en lagun så finns det många intressanta exkursioner man kan åka på med båt. Ett hett tips är att bege sig till Murano och/eller Torcello där man kan bevittna de skickliga glashantverkarna i skapandet av sin världsberömda glaskonst.